Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Albánie a Korfu - kombinovaná dovolená

Zveme vás srdečně na nejkouzelnější pobyt, jaký můžete zažít. Jedna dovolená, dva hotely, dvě místa, dvě země… zcela odlišné a přitom si tolik podobné. Zveme vás například do hotelu Pantheon ve městečku Messonghi na ostrově, který nikdy „nevyjde z módy“ a dále do města Saranda v jižní Albánii.

KORFU

Smaragd středomoří nebo také Zelený diamant – KORFU, nejkrásnější ostrov Řecka. Letovisko Messonghi na jeho jihovýchodním pobřeží vyrostlo z původní malé řecké vesničky. Dodnes zde můžete vidět rybářské „chýše“ a původní stavení. Historickou raritou jsou zdejší olivové háje, které jsou považovány za nejstarší na celém ostrově Korfu. Byly zde vysázeny v patnáctém století Benátčany, kteří v té době okupovali ostrov. Otisk této historie je ovšem znatelný na všech místech. V hlavním městě Korfu máte pocit, že tu chybí pouze přemostěné kanály a jste ve skutečných Benátkách. Původní labyrint čtvrti starého města tvoří uličky mezi domy – místy tak úzké, že dva lidé mohou jen těžko kráčet vedle sebe, vysoké domy šlechticů ve světlých pastelových odstínech růžové, modré, zelené a hnědé barvy, s okenicemi doširoka otevřenými nebo naopak zavřenými před pálícím sluncem. Ale zpět do našeho letoviska.

Albánie a Korfu

Messonghi má na ostrově dlouholetou turistickou tradici. Patří mezi první místa, která byla zahraničními návštěvníky objevena. Pyšní se krásnou a dlouhou písečnou pláží, která je stejnojmennou řekou rozdělena na dvě části. Vstup do moře je pozvolný, voda průzračná a po koupání se rádi necháte zlákat vůní dobrot, připravovaných v tradičních řeckých tavernách podél pobřeží – nikde jinde neumí připravit rybí speciality lépe než tady. V okolí jsou krásné kopce přímo svádějící k výletům a nenáročné turistice, možností večerní a noční zábavy je zde nespočet a každá generace si zde přijde na své. Korfu – to je prostě pestrá paleta barev, to jsou dva světy. Prvním je nádech minulosti v klidné idyle a druhým světem je zábavná a radostná dovolená. Kombinace toho společně s překrásnou krajinou vytváří ono kouzlo pobytu na Korfu.

Albánie a Korfu

ALBÁNIE

Naše pozvání platí i pro druhou zemi – Albánii. Je to země s velkým turistickým potenciálem, horské oblasti nabízejí obrovské množství přírodních i kulturních památek a velkolepé scenérie dvoutisícových masivů. Turistická infrastruktura je stále rozvíjena a doplňována. Zajímavostí je, že v roce 2015 byla v Albánských Alpách českým dobrovolnickým projektem Albanian Challenge vytvořena síť turistických stezek, která čítá víc než 100 km tras. My se ale nyní přesuneme do mírnější a klidnější oblasti, do jižní Albánie.

Albánie a Korfu

Od Řeckého ostrova Korfu je na dohled a po půlhodince plavby křídlovou lodí můžete vystoupit na jejím břehu, v přístavu Saranda. Jméno má původ v řeckém slově „saranda“ neboli čtyřicet, protože zdejší raně křesťanský kostel byl na začátku dvacátého století zasvěcen čtyřiceti křesťanským mučedníkům. Saranda však byla osídlena už ve starověku, na což nás upozorňují i zbytky půlkruhových hradeb ze 4. století. Ještě před dvaceti lety však byla rybářskou vesnicí s tradičními kamennými domy, které dnes nahradily moderní budovy a hotely lemující velký záliv ve tvaru mořské podkovy.

Albánie a Korfu

Budovy jsou jako lidé – mladé i staré, trochu chaotické, ale celkový dojem je víc než příjemný. A lidé – ti jsou tu usměvaví, vstřícní a milí, hned se budete cítit jako doma. Sarandě se právem přezdívá jižní kráska Albánie, pyšní se několik set metrů dlouhou pobřežní promenádou s datlovými palmami, v restauracích podél pláže se prodávají rybí speciality a v okolí pláže se můžeme pokochat vůní i stínem olivových hájů a agáve. My pro vás máme nachystán například hotel Jaroal, ležící přímo na začátku promenády.

Albánie a Korfu

MadeiraCestovní kancelář AGL travel

Jungmannova 6, Praha 1
Bezplatná linka 800 222 210
rezervace@agltravel.cz
www.AGLtravel.cz

 

 

- PR článek -

Článek byl zobrazen 11 802 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko